Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’A TBB’DE ÖNEMLİ GÖREV!
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
PEHLİVAN’DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
Kitap kafelerin sayısı 10’a çıkacak
BİR YILDIZ KAYMIŞ
BİR YILDIZ KAYMIŞ
30 Ocak 2015 Cuma - 09:44

Ali Kemer`i Arşivinden

Kendileri gitti, karakterleri kaldı. Yadigar çalışmalarıyla Menemen tarihine isimlerini yazdırdılar. Bu efsane çalışmalara tanık oldum.

Ali Kemer`i Arşivinden

Foto1:

Menemen-Bergama buluşma gezisi

1998 yılında günümüzden 17 yıl önce dönemin Bergama Kaymakamı’nın daveti üzerine Menemen Kaymakamı Nurettin Yücel, ilçedeki Belediye Başkanı, belde belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet komşu ilçemiz Bergama’ya gezi gerçekleştirdi. Bergama Kaymakamı ile Menemen heyeti, Bergama’nın tarihi turistik yerlerini gezdi. Anılan gezi kültürel ve sosyal etkinliklerle birlikte bütünleşmeyi sağladı.

Beldelerin kapatılması ve köylerin de mahalleye dönüşmesiyle bu gezi hasret çekenlere tarih oldu.

 

Foto2:

Menemen’e ilk yaya üst geçidi

İzmir-Çanakkale karayolunun Muammer Aksoy Caddesi ile Kasımpaşa  Mah. 1014 caddesinden karşıya geçişteki zorluk ve her iki semtin ilçe merkezine girişi bölmesiyle burada  ikamet eden vatandaşlar zor anlar yaşıyordu.

Anılan cadde üzerine bir yaya geçidi şart olması bakımından dönemin mahalle muhtarı Hasan Çınaraki-dönemin doğru yol parti başkanı Murat Yüksel ve eşi Şükran Yüksel’in girişimleriyle Kasımpaşa Mahallesinde ikamet eden vatandaşların talepleri üzerine 1996 yılında yani günümüzden 20 yıl önce İzmir Belediyesi tarafından Konak’taki yaya geçidin söküleceği bilgisi ışığında dönemin Belediye Başkanı Burhan Özfatura’ya başvurarak sökülen bu yaya üst geçide talip oldular. Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın uygun görmesiyle bu üst geçit Menemen’e taşındı. Yaya üst geçidin İzmir-Çanakkale Karayolu üzerine monte edilmesiyle Kasımpaşa Mahallesinin hayatı değişti. Vatandaşların güvenle karşıdan karşıya geçmesi sağlandı.

Dönemin Belediye Başkanı Yüksel Çakmur da yaya üst geçidin açılışına katıldı.

 

Foto3:

Menemen’de briç oyununa gönül verenler

Kaderin birbirine bağladığı arkadaşlık günlerinde Menemen’de briç turnuvası her şeye değerdi. Menemen’de 1997 yılında yani günümüzden 18 yıl öncesi her yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü anlamlı günlerde öğretmenler arasında kültür, sanat ve spordan sosyal sorumluluğa kadar farklı dallarda faaliyet gösterirken öğrenciler satrançta, öğretmenler de

briçte yeteneklerini göstermekteydi. Son olarak şehir parkı doğusunda yer alan öğretmenevinde briç oyununa gönül verenler için ödüllü turnuva düzenlendi. Dört kategoriden oluşan briç turnuvası sonucunda dereceye girenler ödüle layık görüldü. Briç turnuvasında 1’inci olan öğretmen Halil Şengül ile öğretmen İsmail Akıncı plaketlerini dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin’in elinden aldı.

 

Foto4:

Menemenspor 47 yaşına bastı

1985 yılı yani günümüzden 30 yıl önce Menemenspor’un alt yapısında İzmir amatör kümede mücadele eden bu pırıl pırıl gençler Bergama sahasında Bergama takımı ile karşı karşıya geldiler. Menemenspor için bu karşılaşma çok önem taşıyordu. Gösterdikleri yüksek performanslarıyla Bergamaspor’u kendi sahasında mağlup ederek isimlerini tarihe yazdırdılar.

 

 

 

 
Saadet Partisi'nden gündeme dair basın açıklaması
 
Hafta sonu bazı bölgelerde elektrik kesilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Nüfusu arttı
Menemen'in Nüfusu arttı
65 yaş üstü ulaşım kartları Menemen'e geldi
65 yaş üstü ulaşım kartları Menemen'e geldi
İZBAN, DÜNYALARI DOLAŞTI
İZBAN, DÜNYALARI DOLAŞTI
Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden  Organ Bağışı Farkındalığı
Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Organ Bağışı Farkındalığı
UNUTMA BİZİ EY HALKIM
UNUTMA BİZİ EY HALKIM
Türk Kızılayı Menemen Şubesi'nden kan bağış kampanyası
Türk Kızılayı Menemen Şubesi'nden kan bağış kampanyası
Menemen'de pırasa üreticisi sevinçli
Menemen'de pırasa üreticisi sevinçli
Menemen'e yeni diş polikliniği
Menemen'e yeni diş polikliniği
UNUTMADIK
UNUTMADIK
UĞUR MUMCU
UĞUR MUMCU
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın